Motorverksted

i Kristiansand siden 1947

Med over 70 års erfaring innen motoroverhaling har Sørlandets Sylinderservice den nødvendige kompetanse og maskinpark for overhaling av motor. Maskinparken er kjøpt inn over tid. Her er noen av tjenestene vi tilbyr:

Ventilfresing:

Det siste tilskuddet til maskinparken er en Serdi ventilfresemaskin som er i tillegg til vår Mira Centronic. Mira maskinen fungerer bra, men Serdi maskinen fungerer bedre for bytting av ventilseter, og for større topplokk til last og anlegg/industri.

Trykktesting:

Trykktesting av topplokk og andre komponenter gjøres ved å tette vannkanaler, sette lufttrykk på, og senke komponenten ned i vannbad som holder ca 80 grader. Det gir mulighet for at komponenten holder «driftstemperatur» slik at eventuelle sprekker åpner seg.

Les mer:
Trykktesting av topplokk

plansliper

Plansliping:

Dagens topplokk og or moderne MLS pakninger krever at pakningsflaten er 100%. Motorene får stadig høyere effekt, samtidig som sylindervolumet går ned og vekten blir lavere. Feilmarginene blir mindre, og toleransene på pakningsflater finere.

For å henge med i utviklingen har vi en plansliper som freser toppene i stedet for å slipe. Vi har spesialstål tilegnet støpejern, aluminium og topper med forkammer. Maskinen gir en meget fin overflate.

Reklamasjoner er dyrt. For å unngå problemer går flere av våre kunder over til å konsekvent planslipe topplokk når de har vært demontert.

Les mer:
Plansliping av topplokk

Honing:

Honing er en essensiell del av boreprosessen. honing gjør at sylinderoverflaten blir i stand til å holde på oljefilmen og smøre stempel og fjærer. Med vår AMC honemaskin blir sylinderne 100% runde.

Les mer:
Sylinderboring og honing

veivakselsliper

Veivakselsliper

dreiebenk

Dreiebenk

Vaskemaskin for motordeler

Sylinderboremaskin

Ultralydvasker

Det repareres

Rull til toppen